Tämän takia tätä BB-kilpailijaa ei häädetä!

25.09.2012

Big Brother pyörii taas kolme kuukautta Suomen televisiossa ja on jo ehtinyt kahdeksannella tuotantokaudellaan todistaa, että edelleen katsojia riittää.

Yhdeksi tämän kauden erikoisuudeksi on osoittautunut suomenruotsalaiskilpailija Katarina, joka ei juurikaan eroa tapetista. Nainen osallistuu vähän tai ei lainkaan mihinkään, eikä juuri puhua pukahdakaan huonolla suomellaan.

Kaikesta huolimatta hän on huippusuosittu kilpailija. Muut BB-talon asukkaat ovat laittaneet naisen mäelle jo kolme kertaa, mutta Suomen kansa ei häntä tunnu talosta pois äänestävän. Päinvastoin. Viimeksikin hiljainen ja kaunis neitokainen oli äänestyspisteissä ykkösenä – eli ei lähdössä talosta kulumallakaan.

Mistä tämä johtuu? Comon haastatteleman itseoppineen ja ansioituneen erikoisasiantuntijan ja BB-huipputietäjän mukaan kyse on kahdesta asiasta. Katarinan menestys perustuu salaisen lähteemme mukaan siihen, että Katarina kuuluu intohimoista keskustelua herättävään kielivähemmistöön. Hänellä on siis takanaan paljon kaksikielisen maamme ruotsia äidinkielenään puhuvia äänestäjiä.

Toinen syy on uhriutuminen. Katarinaa kiusataan talossa avoimesti. Hänen passiivisuutensa ärsyttää talon muita asukkaita, mutta ulospäin tv-lähetyksiin tilanne näyttäytyy toisella tavalla. Katarina kerää sympatiapisteitä vetäytymisellään ja sillä, että häntä syrjitään.

Kaikki tuotantokaudet nauhoittaneella, kolmesti läpi myös hidastettuna katsoneella ja BB-professuurista haaveilevalla analyytikollamme on kuitenkin vankka arvio Katarinan voittomahdollisuuksista: jos ei nyt kuitenkaan.

Kuva: Sub

Lisää luettavaa