Tästä kohuotsikosta Ilpo Kaikkonen ei tykkää: Toimittajaystävät takaavat levyjulkisuuden?

12.11.2012
Vol 1 -levysi on ulkona. Päällisin fiilis?
-Viimeiset pari viikkoa on ollut sellaista haipakkaa, ettei ole ehtinyt ajattelemaan ylimääräisiä tai edes jännittämään levyn julkaisemista. Nyt on todella helpottunut olo.
Paljonko tämän pitää myydä että uusi kiekko tehdään?
-Seuraavasta albumista on jo sovittu. Uusia biisejä alan kirjoittaa heti kun aikaa löytyy.
Mikä tässä on hyvää?
-Tällaista hyväntuulista poprockia ei ole tällä hetkellä Suomessa. Olen kirjoittanut itse puolet levyn biiseistä ja saanut olla päättämässä ja työstämässä loppujakin biisejä, joten pakkohan tähän on olla tyytyväinen. Mielestäni se on onnistunut kokonaisuus, eli jokaisella biisillä on tarkoitus. Levy myös kuulostaa siltä, että se on tehty ajan kanssa.
Mikä olisi tullut tehtyä toisin jos ja kun ja kun ja jos?
-Itse levylle en tekisi muutoksia. Vaikka aikaa on ollut käytössä paljon ja sitä olisi voinut käyttää enemmänkin, on myös osattava ”päästää irti” jossain vaiheessa.
Olet ollut kesällä eräänlainen kesäreportteri Iltiksessä, olisiko sinussa toimittaja-ainesta?
-Kyllä mussa varmasti on sellaisia ominaisuuksia mitä toimittaja tarvitsee, esimerkiksi oivaltavuutta ja paineensietokykyä. Mutta jos musta joskus toimittaja tulisi, niin mulla pitäs olla omista teksteistäni täysi päätäntävalta. Se lienee kuitenkin kovin harvinaista tänä päivänä. Tyylini olisi ehkä tutkiva journalismi, siinä saisi tehdä eräänlaista salapoliisityötä ja tarttua erilaisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin. En pidä nykypäivän kohuotsikoinnista, joka yrittää vain myydä paljon, mutta antaa lukijalle todella vähän. Yleensä jutut tällaisten otsikoiden takana ovat todella köyhiä.
Auttoiko se (toimittajuus) artistinäkövinkkelistä – onko haastatteluihin nyt erilainen ote ja millainen?
-Suurimpana hyötynä oli tutustua moniin eri toimittajiin henkilökohtaisesti. En ole koskaan pitänyt toimittajia uhkana, mutta hyvistä väleistä lehdistöön ei liene haittaakaan. Monista toimittajista on jopa tullut hyviä ystäviä, ja se on silloin helppoa, kun löytyy ymmärrystä molemmin puolin.
Nyt toimittajana tiedät että toimittaja haluaa aina uutisen, pienen pähkinän, ehkä jopa sensaationpoikasen. Järjestä se minulle. Kerro jotain yllättävää, äläkä petä kollegaasi… Kiitos.
-Tämmöinen mielenkiintoinen knoppi selvisi isänpäivän aattona, kun olimme laskeneet mummoni haudan lepoon. Istuimme iltaa mummoni kodissa ja kävimme läpi sukulaissuhteita. Pappani velipuoli kertoi minulle pappani isän olleen saksalainen sotilas, joten meikäläisessäkin virtaa osittain saksalaista verta.
Ei siis ihme että lauloit Kleinbusista.

Lisää luettavaa