Tauolle lähtenyt Nightwish kasasi jäätävät massit!

Rahan sinfoniaa.

05.02.2024

Nightwish on ollut osa suomalaista ylpeydentuntoa jo pian 30 vuotta.

Huhtikuussa 2023 yhtye ilmoitti, että se lopettaa kesäkuun jälkeen keikkailun toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi. Yhtye vetäytyi seuraavan levyn tekoon. Levy julkaistaan tänä vuonna, mutta yhtye ei aio lähteä uudestaan keikoille julkaisun jälkeen. Yhtye kertoo tauon olevan tärkeää.

Taloudellisesti ei ole mitään hätää. Jäsenten yhteisomistama A Lovely Bunch Of Coconuts Ltd Oy nimittäin teki mittavan tuloksen viimeisessä tilinpäätöksessään.

3,6 miljoonan liikevaihdolla saatiin viivan alle peräti 1,7 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti on huimat 60.

Tuomas Holopaisen oma firma on nimeltään Potoska Publishing Ltd Oy, joka on tehnyt nousujohteista tiliä korona-ajastakin huolimatta. Viimeksi firma saalisti kasaan 700 000 euron liikevaihdon, mutta tulos häikäisee: liikevoittoprosentti oli 54 ja viivan alle jäi voittopätäkkää juhlavat 444 000 euroa.

Tuomas on mukana myös ex-Nightwish-miesten Nevalaisen ja Hietalan kanssa Scene Nation Oy:ssä, jolla menee paksusti. Viimeksi liikevaihto oli 383 000 euroa, ja viivan alle tipahti hurjat 300 tonnia!

Sekä uusien että vanhojen Nightwish-tyyppien kanssa kimppaomistettu Oily Empire Ltd Oy on kerännyt kapitaalia 300 000 euroa, mutta tulos meni muutaman kymppitonnin pakkaselle. Taseen loppusumma on liki 4 miljoonaa.

Lisää luettavaa