Tekstiviestihuijauksia alettiin rajoittaa – huijareilla on kuitenkin porsaanreikä! Varo!

Konnat keksivät koloja.

25.02.2024
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja operaattoreiden yhteistyö tekstiviestihuijauksia vastaan käynnistyi vastikään. Tähän mennessä eri organisaatiot ovat suojanneet 70 tekstiviestin lähettäjätunnusta.
 
Useimmat suomalaiset ovat saaneet viime vuosina huijausviestejä, joissa tekstiviestin lähettäjätunnus (SMS Sender ID) näyttää, että viesti olisi tullut luotetulta organisaatiolta, kuten omalta pankilta, Verohallinnosta tai pakettia toimittavalta logistiikkayhtiöltä. Verkkorikolliset ovat onnistuneet hyödyntämään tätä huijausmenetelmää onnistuneesti, ja rikoshyöty on laskettu miljoonissa.

Traficom on nyt tarjonnut organisaatioille mahdollisuuden suojata oman lähettäjätunnuksensa.

Monet keskeiset toimijat kuten vaikkapa Nordea, OP, S-Pankki, Posti, Kansaneläkelaitos, Verohallinto ja Poliisihallitus sekä monet muut julkishallinnon ja yrityselämän toimijat ovat jo suojanneet tunnuksensa.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski pitää uudistusta hyvänä. Hän kuitenkin muistuttaa huijareiden oveluudesta. Huijarit voivat käyttää vaikkapa kyrillistä a-kirjainta, joka näyttää samalta kuin meidän a-kirjaimemme.

Tarkkana siis saa olla jatkossakin tekstiviestien kanssa, huijausten estoon tarkoitetun Kilpi-sovelluksen kehittäjä toteaa.

Lisää luettavaa