Tiesitkö että liikenteeseenkin julistetaan joulurauha – Rovaniemellä

Perinteisen joulurauhan julistuksen tietävät monet, mutta…

13.12.2023

Myös liikenteelle julistetaan joulurauha.

Lapin poliisilaitos, Lapin ELY-keskus ja Liikenneturva julistavat joulurauhan liikenteeseen jo peräti 16. kerran. Julistus muistuttaa siitä, että tärkeintä on päästä turvallisesti perille joulun viettoon.

Tapahtuma alkaa Rovaniemellä Lordin aukiolla tiistaina 19.12. kello 10, jolloin on mahdollisuus tutustua poliisin kalustoon ja kysyä asiantuntijoilta liikenteestä. Myös joulupukki on paikalla. Glögiä ja piparia on tarjolla 200:lle ensimmäiselle.

Aiempien vuosien tapaan joululiikenne tulee olemaan vilkasta. Poliisi muistuttaa, että jokaisen tiellä liikkujan tulee muistaa tilannenopeuden merkitys, turvavälit, keliolosuhteet sekä maltti. Kun kanssakulkijoita on paljon, toisten huomioiminen korostuu. Rento joulumieli on liikenteessä tärkeä turvallisuustekijä.

Tänä vuonna liikenteen joulurauhan julistuksessa huomioidaan erityisesti nuoret kuljettajat. Joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on 15–24-vuotias.

Poliisi tähdentää, että liikenteessä on myös juuri ajokortin saaneita nuoria, jotka vasta kartuttavat ajotaitojaan. Kokematon kuljettaja ei aina osaa kiinnittää huomiota seikkoihin, joista saattaa aiheutua vaaratilanteita. Kokeneempien kuljettajien tuleekin näyttää omalla käyttäytymisellämme hyvää esimerkkiä – myös joululiikenteessä. Yksi esimerkki on riittävän turvavälin pitäminen.

Lisää luettavaa