Tinze sai huomautuksen – syynä liika erotiikka

Mainonnan eettinen neuvosto.

08.03.2024

MEN eli Mainonnan eettinen neuvosto on antanut huomautuksen Tia-Maria Sokalle eli twerkkari Tinzelle. Syynä on sopimaton mainos.

Huomautus annetaan Tinzen hallinnoimalle firmalle ulkomainonnasta.

Kaikki lähti siitä, kun Mainonnan eettinen neuvosto sai tutkintapyynnön yksityishenkilöltä Wonder Club -nimisen tanssistudion ulkomainoksesta. Lausunnonpyytäjän käsityksen mukaan mainos on hyvän tavan vastainen, koska ”mainoksessa esitetään julkisesti seksuaalissävytteisiä materiaalia, jolle lapset altistuvat julkisessa tilassa”.

Videomainosta esitettiin kauppakeskus Redissä. Mainoksessa esiintyi tanssijoita ja siinä oli teksti: ”Uusi tanko- ja tanssistudio aukeaa tammikuussa 2023. Ilmoittaudu mukaan! wonderclub.fi.”  Mainoksen pituus oli 30 sekuntia.

Tinze puolusteli asiaa todeten vastineessaan, että twerkkausta opetetaan yli 15-vuotiaille ja tankotanssia yli 7-vuotiaille. Hän myös kertoi, että ostoskeskus, jossa studio sijaitsee, on hyväksynyt mainoksen. Mainoksessa ei ollut Tinzen mukaan lapsille sopimatonta sisältöä.

Mainonnan eettisen neuvoston mukaan joidenkin yksittäisten tanssijoiden asut mainoksessa vaikuttivat enemmänkin eroottisen kuvaston asusteilta kuin urheilullisilta tanssiasuilta. Tätä vaikutelmaa tuki tiettyjen tanssijoiden liikehdintä ja kameran kohdentaminen heihin.

Mainos oli MEN:in mukaan hyvän tavan vastainen ja siitä annettiin huomautus.

Lisää luettavaa