Uusi ruokaohjelma alkaa – mukana nämä julkkikset

Uusi ruokaohjelma starttaa. Siinä on jännä konsepti.

11.12.2024

Maikkarilla alkaa tammikuussa uudentyyppinen ruokaohjelma, joka kantaa nimeä Illallinen kansallismaisemassa.

Tässä ohjelmassa huippukokki ja ravintoloitsija Teemu Laurell lähtee makumatkalle Suomen kansallismaisemiin vieraillakseen niiden liepeillä sijaitsevilla maatiloilla. Nämähän ovat kotimaisen ruokatuotannon kivijalka.

Kotimaisten raaka-aineiden nimeen vannova Teemu tutustuu erilaisiin tilallisiin ympäri Suomen ja kuulee niin tilojen kuin tekijöidenkin tarinat. Ne ulottuvat usein sukupolvien taakse.

Laurell pääsee myös kokeilemaan tilojen puhdetöitä karjan paimentamisesta aidan rakentamiseen ja näkee ruohonjuuritasolla sen, minkälaista kotimaisen ruoan tuotajien arki on.

Lopulta tullaan ohjelman clouhun: Kiitoksena vierailusta Laurell järjestää tilallisille ja heidän läheisilleen ikimuistoisen ja ainutlaatuisen illallisen, jonka hän on luonut paikallisia makuja kunnioittaen.

Laurell lupaa kokata Utsjoen tuntureista Porvoon jokilaaksoon ja Nauvon rannoilta Sysmän kulttuurimaisemiin.

Mukana nämä julkkikset

Teemu Laurellin loihtimien illallisten erityisyyttä korostaa se, että tilalliset saavat kutsua kunniavieraiksi heille merkityksellisiä tunnettuja suomalaisia.

Makujen ja maisemien sinfoniasta pääsevät nauttimaan muun muassa Pekka Pouta, Anna Puu, Pia Penttala, Janne Kataja, Sami Jauhojärvi, Tuure Kilpeläinen, Hanna Sumari ja Jarkko Niemi.

Kuka Teemu Laurell?

Alun perin raumalainen ravintoloitsija ja keittiömestari on tullut monille tutuksi television kokkiohjelmista, kuten Top Chef ja Kokkisota. Laurellin kipinä ruokaan syttyi jo varhain äidin kanssa keittiössä. Lapsuuden innostusta ruokaan ruokkivat myös aikansa ikoniset kokkiohjelmat, kuten Bon Appétit ja Makupalat. Erityisesti Kokkisota nousi suosikiksi, ja se oli miehelle tärkeä inspiraation lähde jo nuorena.

Lue myös: Hanna Sumari loi tyhjästä upean asunnon – nyt hän myy sen! Katso!

Lue myös: Sara Parikka sai kaikkia äitejä helpottavan jouluneuvon – tämä kannattaa jakaa

Keittiömestari on paitsi taitava kokki myös ravintoloitsija. Hänen perustamansa ravintolat Goto, Shelter ja Teller ovat saavuttaneet asemaa Suomen ravintolaskenessä.

Lue myös: Tilaa Comon uutiskirje ja tiedät mistä kahvitauolla puhutaan! Nappaa kotimaan tv-vinkit ja puheenaiheet suoraan sähköpostiin tästä.