Vuosikymmenien odotus ohi – Vain elämää -tähti toteutti unelmansa!

A.W. Yrjänä on hieno mies!

14.03.2024

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut A.W. Yrjänä julkaisee sooloalbumin Heliografi. PItkään odoteltu soololevy ilmestyy suoratoistopalveluihin huomenna. Aiemmin levyltä on kuultu helmikuussa ilmestynyt single Juuret.

”Yli kolmenkymmenen vuoden ajan olen kirjoittanut suurimman osan yhtyeeni CMX:n kappaleista. Sen rinnalla on syntynyt musiikkia, jonka energia on omapäisesti erilaista kuin bändi-ilmaisu. Viime syksyn työstin taitavan ja rohkean työryhmän kanssa albumia, joka koostuu hyvin omakohtaisista lauluista. Muutamat ovat vuosien varrelta, suuri osa aivan uusia”, Yrjänä kertoo albumille päätyneistä kappaleista.

Albumin nimi Heliografi merkitsee valolla kirjoittamista. Yrjänä kertoo levystä seuraavaa:

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät. Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse.”

A.W. Yrjänän tulevat keikat löydät biisilinkkien alta.

Heliografi-klubikiertue 2024

Ke 03.04. Helsinki, Tavastia-klubi
To 04.04. Tampere, Tavara-asema
Pe 05.04. Porvoo, Taidetehdas
La 06.04. Jyväskylä, Lutakko
To 11.04. Turku, Logomo Teatro
Pe 12.04. Hämeenlinna, Suisto
La 13.04. Lahti, Finlandia-klubi
To 18.04. Tuusula, Krapin paja
Pe 19.04. Kuopio, Maxim
La 20.04. Kempele, Pirilä-sali
Pe 26.04. Joensuu, Kerubi
La 27.04. Espoo, Sellosali

Lisää luettavaa