Yö-yhtyeen pitkäaikaisen musiikillisen johtajan elämäkerta on tarina suurista menetyksistä ja alkoholiriippuvuudesta

Mielenkiintoinen teos tulossa.

26.03.2024

Mikko Kangasjärvi tunnetaan Yö-yhtyeen pitkäaikaisena pianistina, tuottajana ja musiikillisena johtajana, joka työskenteli yhtyeessä Olli Lindholmin luottomiehenä pidempään kuin kukaan muu.

Nyt Kangasjärveltä ilmestyy elämäkerta Jäin yöksi. Elämäkerrassaan hän kertoo niin menestyksestä ja unelmien täyttymisestä kuin uraan ja elämään mahtuneista suurista menetyksistä ja alkoholiriippuvuudesta. Jäin yöksi -kirjaa laajentavat Jukka Poijärven kirjoittamat, lukuja rytmittävät tunnelmalliset tuokiokuvat.

”Elämäkerta on tarkkanäköinen kuvaus musiikista ja ystävyyssuhteista sekä koko suomalaisesta musiikkibisneksestä ja sen muutoksesta yhden suomirockin legendan perspektiivistä tarkasteltuna. Teos avaa myös Yö-yhtyeen taustoja uudesta näkökulmasta”, tiedote kertoo ja jatkaa:

”Jäin yöksi on tarina lahjakkaasta haitaria soittaneesta pojasta, joka sattumusten ja kohtalon kautta on saavuttanut elämässä paljon; niin hyvää kuin pahaakin. Yli 40 vuotta musiikkia hengittäneen Kangasjärven taipaleella on ollut identiteetin häilyvyyttä, surutyötä ja mielenterveyteen liittyviä asioita. Nyt 51-vuotiaana Kangasjärvi on perheellinen, onnellinen mies, jonka ura Yö-yhtyeessä ja sooloartistina jatkuu.”

Mikko Kangasjärvi on toiminut urallaan tuottajana ja muusikkona mm. Suvi Teräsniskan, Pate Mustajärven ja Anna Erikssonin levyillä ja kiertänyt maailmaa Anssi Tikanmäki Film Orchestran jäsenenä. Hänet tunnetaan myös sovittajana, kapellimestarina sekä Beatles-asiantuntijana.

Samalla häneltä ilmestyy myös uusi kappale The Mike Stufflake Project -yhtyeensä kanssa. Niin Jäin yöksi -elämäkerta ja Another False Start -biisi ilmestyvät perjantaina 12. huhtikuuta.

Lisää luettavaa