11-vuotias kuristettiin koulun pihalla tajuttomaksi – nyt puhuu isosisko

Tapaus vantaalaisen koulun välitunnilta järkyttää.

Vantaalla sattui viikko sitten tiedotusvälineissä huomiota saanut koulukiusaamistapaus.

11-vuotias lapsi joutui rajusti koulukiusatuksi koulun pihalla. Nyt hänen isosiskonsa on kirjoittanut vetoavan kirjoituksen someen, ja hän ihmettelee kuinka kiusaaminen on jatkunut kaksi kuukautta eikä sitä ole otettu vakavasti.

Lue järkyttävä avautuminen alta.

Tiistaina 15.9 Vantaan Kytöpuiston koulun välitunnilla pikkuveljeni hakattiin sekä kuristettiin tajuttomaksi. Kiusaajia oli viisi, joista yksi kuvasi videon Youtubeen sekä muihin sosiaalisen median kanaviin.

Ajatelkaa, tämä kaikki koulun välitunnilla! Koulun rehtorin mukaan pihalla on ollut välituntivalvojat ja heitä on ollut kahdeksan.

Miten voi mennä kahdeksalta aikuiselta ohi tälläinen tilanne? Varsinkin kun kiusaushistoriaa on jo kaksi kuukautta takana.

Veljeni on 11 vuotias.

Hän ei uskalla mennä kouluun, on ahdistunut, ei pysty nukkumaan, hän on jopa miettinyt itsetuhoisia ajatuksia. Vointi on huono, pää kipeä, kylkiin sattuu ja hengittäminen on vaikeaa.

Tätä kiusaamista on tosiaan jatkunut kaksi kuukautta: esiintyy esimerkiksi haukkumalla, tappouhkauksilla, repimällä, tönimällä. Koulun ovilla odottaa viidestä kuuteentoista poikaa, jotka haluaa tappaa ja hakata.

Koulussa on käyty valittamassa USEASTI asiasta ja mitä tekee koulu. Ei mitään.

Anteeksi, sai hän osamatkasaattajan koulusta kotiin. Kiitos tästä, auttoiko se? No ei helvetissä.

Aluepäällikön sanoin: onhan koulu tehnyt siinä ison ja suuren eleen kun on saattajan hänelle antanut. Hymähdin tässä vaiheessa ja mietin että WAU. Poika on hakattu tajuttomaksi toissapäivänä ja sä mietit että onhan koulu tehnyt hienon eleen. Tämä ”hieno ele” ei korvaa/perustele sitä että kiusaamista on jatkunut kaksi kuukautta ja siihen ei ole puututtu. Hän on saanut vain laastarin.

Oppilaalla on oppimisvelvollisuus ja hänen opettajillaan oikeus turvata tämä, mutta se on laiminlyöty.

Kyseisen koulun maine tiedetään jopa Vantaan kaupungilla eli koulu on niin sanotusti ollut tietoinen että näin voi käydä. Taas laiminlyönti.

Minkä stressin tämä aiheuttaa läheisille jos koulunkäynti on tällaista? Annetaanko taas olla ja lakaistaan maton alle?

Ei helvetissä. Tähän on tultava loppu.

Kaikilla pitäisi olla turvattu olo. Harmi että tämä kyseinen koulu ei sitä pysty lapsille tuomaan.

Tässä ei ole tarkoitus mollata koulua vaan että koulu saadaan vastuuseen myös tästä asiasta, isoin vastuu tietysti pahoinpitelijöille.

Kiusaamiseen pitää puuttua heti, eikä odottaa ja odottaa että jotain tapahtuu!

Vantaalaiskouluissa rajut kiusaamistapaukset näyttävät olevan arkea. Tässä hurja juttu siitä kun nuorelta tytöltä oli lähteä näkö.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1520392698148290&id=100005327235059

 

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut