18-vuotias netistä tuttu suomalaisvaikuttaja on kuollut – halusi jättää puhuttelevan viestin jälkeensä

Asiasta kertoo suomalaismeppi.

29.04.2023

Suomalainen europarlamentaarikko Alviina Alametsä kirjoittaa Instagramissa 18-vuotiaan somevaikuttajan kuolemasta.

-SV (sisältövaroitus): itsetuhoisuus. Yksi on joukosta poissa. Moni on huomannut, että junat eivät kulje kunnolla Helsingin pääradalla, mutta syyn tietää harva. Kyseinen junarata on yleinen itsemurhapaikka. Tänään siellä menetti henkensä monelle rakas mielenterveysaktivisti ja somevaikuttaja. Otan osaa läheisten suureen suruun, Alametsä kirjoittaa.

Hän kertoo, että junaradalla on tapahtunut useita alaikäisten itsemurhia.

-Pyydän, että menehtyneiden nuorten ja heidän perheensä ja ystäviensä koko viesti kuultaisiin.

-Menehtynyt nuori kirjoitti somessa vuosien ajan siitä, kuinka vaikea mielenterveyden hoitoa on saada ja kuinka riittämätön sen taso on. Vihdoin päästessään syömishäiriön ja masennuksen hoitoon nuori kertoi kokeneensa hoitohenkilökunnalta vähättelyä, syyllistämistä ja uhkailua, Alametsä kuvaa.

Hänen mielestään poliitikot puhuvat nuorten auttamisesta, mutta usein se jää vain sanahelinäksi.

-Usein olen harkinnut lopettamista politiikassa, koska olen ollut niin pettynyt tähän. Moni suljetuissa saleissa tehty törkeä teko ei koskaan tule julkisuuteen. Eikä yksikään puolue ole siinä viaton. Toivon, että me kaikki päättäjät pysähdymme suru-uutisen äärelle ja mietimme omaa toimintaamme.

Eilen junaliikenne keskeytettiin Pasilan ja Tikkurilan välillä henkilövahingon vuoksi. Syynä on tämä tapaus.

Menehtyneen 18-vuotiaan isä on vahvistanut asian sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa Seiska.

-(Menehtyneen nimi) voimat loppuivat ja hän tappoi tänään itsensä. Hänen viimeiset viestinsä: 1. Arvostaisin sitä, jos joku kommentoisi viimeisimpään julkaisuuni Instagramissa, että olen kuollut. 2. Toivon, että tarinaani kerrotaan vielä senkin jälkeen, kun en enää itse voi sitä tehdä. Älkää vaietko siitä, miten terveydenhuolto petti minut. En ollut toivoton tapaus. Minut olisi voitu pelastaa. (Menehtyneen nimi), hän kirjoittaa.

Lisää luettavaa