Euroviisut kympiltä YLE 2:lta – pidä lähetyksessä silmällä ainakin näitä asioita! Como teki historiaa!

Tänään on viimein se päivä, jolloin Saara Aallon ja Suomen suosio Euroviisuissa punnitaan. Monstersin edustamisesta on tiedetty jo monta kuukautta, ja tänään nähdään, millaisen pistesaaliin se onnistuu haalimaan.

Comon viisutoimittaja pitää Saara Aallon top 10 -sijaa hyvinkin mahdollisena, mutta finaalissa on myös muita mielenkiintoisia asioita seurattavana.

Salvador Sobralin esiintyminen

Viime vuoden voittajan Salvador Sobralin on määrä esiintyä finaalilähetyksessä viime vuoden kappaleensa kera. Sobral on viime aikoina kerännyt huomiota muun muassa haukkumalla ennakkosuosikki Israelin kappaletta. Sobral tunnustautuu ilmeisesti itse taiteilijaksi, joka on kaikkea kaupallista vastaan. On jännä nähdä, miten areenalla reagoidaan edellisvuoden ristiriitaiseen voittajaan.

Abreu antaa Suoen pisteet

Abreu eli entinen Anna Abreu antaa Suomen pisteet finaalissa. Hänen Euroviisu-kytköksistään emme tiedä mitään, mutta Abreulla on tunnetusti portugalilaisia juuria. Huhujen mukaan taskuraketti aikoo puhua lähetyksessä myös portugalin kieltä.

Tiettyjen biisien kohtalo

Mitä enemmän katsoja on viisukuplassa sisällä, sitä enemmän kiinnostaa jokaisen 26 maan sijoittautuminen finaalissa. Muutamia meidän mielestämme kiintoisimpia seurattavia ovat esimerkiksi Ranskan valmiiksi suosittu Merci-kappale, finaalin päättävä Italia terrorismin vastaisella kipaleellaan sekä Irlanti homoseksuaalisuutta esiin tuovalla esityksellään. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä myös se, miten Norjan viisut aikanaan voittanut Alexander Rybak sekä kestosuosikki Ruotsi tulevat sijoittumaan. Entä kuinka käy Viron oopperalaululle tai Unkarin hevirähinälle? Kysymyksiä on paljon!

Kyproksen ja Israelin kiivas taistelu

Kisaan selvinä ennakkosuosikkeina lähtevät Kypros ja Israel, joista ensimmäinen on noussut vedonlyöntitilastojen ykköseksi. Vaikka Israel keikkui kärjessä pitkään, joutui se tekemään tilaa Kyproksen Elenille sen jälkeen, kun osa hieman pettyi Israelin lavashow’hun. Varsin todennäköiseltä kuitenkin tässä vaiheessa näyttäisi, että jompi kumpi näistä aivan lopussa esiintyvistä maista veisi voiton nimiinsä. Kyprokselle voitto olisi ensimmäinen.

Yea Yea Fire

Kyproksesta puheen ollen, Comon viisutoimittaja pääsi tänä vuonna osaksi kisan suurimmaksi meemiksi eli internetilmiöksi noussutta tilannetta. Me nimittäin kysyimme Kyproksen Eleniltä, mitä hänen kappaleensa ”ajeajeajea, fuego” -kohta tarkoittaa. Kysymyksestä yllättynyt Eleni vastasi tilanteeseen hämmentyneen lakonisesti äänellä, jota on rinnastettu muun muassa Google Translaten ja Applen Sirin ääniin. Hitiksi nousseen kommentin näet alla olevalta videolta kohdasta 0:55 eteenpäin. Elenin vastausta on parodioitu lukuisissa Youtube-videoissa ja kuvissa ympäri nettiä. Muuan puolalainen jopa kertoi Lissabonissa pressikeskuksessa toimittajallemme, että hän tulisi jäämään haastattelun myötä Euroviisu-historiaan. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko meemi esiin myös lähetyksessä siinä vaiheessa, jos ja kun Kypros saa suuria pisteitä kilpakumppaneiltaan.

YouTube video