Jäihin vajonneen auton tapauksessa Joensuussa uutta tietoa

Maastoajoneuvo veteen.

19.03.2024

Joensuussa Pyhäselkään upposi 18.3. maanantaina maastoajoneuvo, jonka kyydissä oli uppoamishetkellä kaksi henkilöä. Vaarallisessa tilanteessa toinen heistä pelastautui itse.

Ajoneuvosta tehtyjen havaintojen mukaan se liikkui ennen uppoamista Noljakan ja Linnunlahden edustalla ja ajoi sitten sulaan kohtaan.

Ajoneuvo on poliisin tietojen mukaan uponnut hyvin nopeasti. Useampi henkilö on nähnyt tapauksen ja ilmoittanut asiasta välittömästi hätäkeskukseen.

Kyydissä ollut matkustaja on päässyt poistumaan ajoneuvosta ennen sen uppoamista. Kuljettajana ollut henkilö on saatu pelastettua noin kolmen metrin syvyydessä olevasta ajoneuvosta vasta noin puoli tuntia tapahtuman jälkeen.

Kuljettajana toiminut henkilö on toimitettu sairaalahoitoon yliopistosairaalaan. Kuljettajaa ei ole voitu kuulla asiassa. Hänen tilansa on vakava, kertoo poliisi.

Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä vaaran aiheuttamisena ja maastoliikennerikkomuksena. Rikosnimike voi muuttua tutkinnan edetessä.

Hätäkeskus sai tiedon Hasanniemen edustalla tapahtuneesta turmasta noin kello 17. Auto vajosi jäihin noin 500 metrin päässä rannasta Pielisjoen suun edustalla.

Asiaan liittyvät yleisöhavainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi at poliisi.fi, vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen puhelinnumeroon 0295 415 320.

Lisää luettavaa