Jalkapallofanien tappelut puhuttavat, faniryhmä kiistää väitteet: ”Valheellinen lietsominen viranomaisten taholta on vaarallista”

HJK:n ja HIFK:n jalkapallojoukkueiden kohtaamiset ovat tänä vuonna olleet Veikkausliigan suola. Perinteiset helsinkiläisjoukkueet ovat ottaneet kentällä yhteen kolme kertaa, ja tunnelma on ollut loistava.

Eilen ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista väitti, että HJK:n faniryhmittymään olisi soluttautunut vasemmistoanarkisteja, jotka lietsovat tappeluita HIFK:n fanien kanssa. Tänään HJK:n virallinen faniryhmittymä Klubipääty on sanoitunut irti väitteistä Facebookissa. Samalla se syyttää poliiseja tahallisesta paniikin luomisesta.

Samaisessa kirjoituksessa Klubipääty kertoo, ettei politiikka kuulu heidän katsomoonsa millään tavalla. Samalla Klubipääty painottaa, että ”satunnaisiin yrityksiin tuoda esimerkiksi poliittisia symboleita katsomoon on puututtu nopeasti ja johdonmukaisesti – katsantokannasta riippumatta.”

”Tätä kauneutta Helsingin poliisi yrittää nyt syystä tai toisesta rikkoa. Yleisölle yritetään tahallaan luoda mielikuvaa Stadin derbystä poliittisena vastakkainasetteluna, jota se ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Näinä poliittisesti herkkinä aikoina tällaisen vastakkainasettelun valheellinen lietsominen viranomaisten taholta on kuitenkin vastuutonta ja mahdollisesti jopa vaarallista”, avoimessa kirjeessä kerrotaan.

Kirjoituksen voit nähdä alta.

Aiheet: