Klezmer-musiikin mestariyhtye Kroke Suomeen huhtikuussa

Zdjęcie zespołu Kroke w składzie: Jerzy Bawoł, Tomasz Kukurba, Tomasz Lato.

Kroke saapuu Suomeen.

Klezmer-musiikin mestariyhtye, puolalainen Kroke saapuu konsertoimaan Suomeen huhtikuussa. Tämä lukuisia palkintoja ympäri maailman voittanut yhtye nähdään Savoy-teatterissa, Helsingissä keskiviikkona 16. huhtikuuta 2020. Liput Kroken konserttiin maksavat alkaen 39,50 euroa, ja niiden myynti on jo alkanut Lippupisteessä.

Vuonna 1992 perustettu Kroke aloitti toimintansa puhtaana klezmer-kokoonpanona, mutta on sittemmin laajentanut repertuaariaan myös laajemmin eri kansanmusiikin lajeihin. Yhtye on luonut oman ainutkertaisen tyylinsä, jossa musiikki soljuu yli rajojen, muotojen ja aikakausien. Krokessa soittavat Tomasz Kukurba (alttoviulu), Jerzy Bawoł (haitari) ja Tomasz Lato (kontrabasso).

Kroke on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri alojen mestareiden kanssa. Elokuvaohjaaja Steven Spielberg esimerkiksi kutsui sen soittamaan Jerusalemissa pidettyyn keskitysleirien uhreja kunnioittavaan konserttiin. Peter Gabriel puolestaan kutsui Kroken 1997 WOMAD-festivaalille, ja viulisti Nigel Kennedy teki yhtyeen kanssa yhteislevytyksen East Meets East.

Vuonna 2017 Kroke julkaisi 25-vuotisjuhlansa kunniaksi kaksi albumia. Tuolloin yhtye nähtiin myös Suomessa, ja nyt se palaa tänne jälleen yleisön pyynnöstä huhtikuussa 2020.

Kroke Savoy-teatterissa, Helsingissä torstaina 16. huhtikuuta kello19.00 (ovet klo 18.00). Liput alkaen 39,50 euroa Lippupisteessä.

Aiheet: