Näin seksivälinekaupalla tahkotaan rahaa Suomessa – liikevaihdot nousevat koko ajan!

Miten menee erotiikkavälinebisneksellä Suomessa tänään? Como katsasti tunnettujen firmojen tilinpäätöstiedot.

Seksistä on tullut jopa salonkikelpoista sen jälkeen kun esimerkiksi Kaalimato on tullut markkinoille. Kyseinen firma kelpasi taannoin sponsoroimaan jopa Big Brotheria prime time -katseluaikaan.

Joidenkin mielestä dildo ei enää tunne sanaa dildo. Se tuntee nimen kaalimato. Jos näin on, silloin yritys on onnistunut lanseerauksessaan.

Tarkastimme suurten erotiikkavälinetoimijoiden bisneksen tunnusluvut. Aloitetaan Kaalimadosta. Sitä luotsaa Kentonec Oy, joka on porskuttanut yli neljän miljoonan liikevaihtoa neljän viimeisen vuoden ajan (neljän vuoden tarkastelukautemme).

Viimeisin tilinpäätös kertoo lähes 10 prosentin liikevaihdon noususta, vaikka liikevaihto on ollut koko ajan nousujohteinen. Nyt tauluun lyödään 4,7 miljoonan euron lukemat. Viivan alle pamahtaa 207 000 euroa eli liikevoitto on 5,6 prosenttia. Siinä on toivomisen varaa viiden prosentin verran.

Huippukiva Oy perustui vasta vuoden 2018 alussa, joten siitä saatavat luvut ovat ensikertalaisen lukuja. 2,5 miljoonaa liikevaihtoeuroa ei ole vähän.  Viivan alle jäi 68 000 euroa, jossa toki on toivomisen varaa. Liikevoitto on kolmen prosentin luokkaa, kun hyvänä voisi pitää kymmentä.

Keltaisen Ruusun kivijalkamyymälä darkroomeineen on palvellut Helsingin Kampissa jo yli 20 vuotta ja on alan legenda. Sinne tullaan maaseudultakin, koska se on auki lähes läpi koko yön. Hesnova Oy, joka paikkaa pyörittää, tekee tasaista liikevaihtoa ja tulosta. Liikevaihto on ollut viimeiset neljä vuotta lähes miljoonan, ja viivan alle on jäänyt yli 200 000 euroa. Viimeksi 290 000 euroa.

Tunnettua seksibrändiä Hot Lips useilla paikkakunnilla pyörittävä HL-Property Oy on sekin hyvin kannattava. Liikevaihto on neljän vuoden tarkastelukaudella pyörinyt aina 2,5 – 2,9 miljoonan välillä, viimeisin on 2,9 miljoonaa, eli ennätysvaihto. Viivan alle jäi 252 000 euroa, liikevoitto on 11,1 prosenttia, mikä on hyvä.

Yli 20 vuotta seksivälinekauppaa tehneen Sex Shop Finland Oy:n liikevaihto  on sekin ollut koko ajan nousussa. Viimeksi se oli 888 000 euroa. Viivan alle jäi 29 000 euroa, mikä tarkoittaa liikevoittoprosentiksi 4,2.

 

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut