Pohjanmaan poliisilta varoitus: Huijarit siirtäneet ihmisten tileiltä rahaa ulkomaille, hurjat vahingot!

Poliisi varoittaa huijareista Pohjanmaalla.

Pohjanmaan poliisi kertoo, että rikolliset ovat pystyneet siirtämään uhreiksi joutuneiden tileiltä huomattavia summia rahaa ulkomaille.

Pohjanmaan poliisille on tehty useita rikosilmoituksia aiheesta. Tiedossa on, että rikoksella on aiheutettu yhteensä satojen tuhansien eurojen arvoiset taloudelliset vahingot.

Tutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumilla on ollut yhtenäinen tekotapa. Asianomistajalle on lähetetty Aktia Pankin tai POP Pankin nimissä sähköpostiviesti, jossa on ilmoitettu, että verkkopankkiin on tullut uusi viesti. Sähköpostiviestissä on ollut linkki, jota seuraamalla on henkilö ohjautunut internetsivustolle, joka näyttää ulkoisesti identtiseltä pankin aidon verkkopankin kanssa. Henkilön kirjautuessa ”verkkopankkiin” ovat rikolliset saaneet pankkitunnukset haltuunsa, ja siirtäneet asianomistajan varat ulkomaille.

Poliisi kehottaa kaikkien pankkien asiakkaita varovaisuuteen ja kirjautumaan verkkopankkiin erikseen pankin oman osoitesivun kautta eikä seuraamaan sähköpostiin tulleita linkkejä.

Aiheet: