Saija Tuupasen yrityksen liikevaihto kummastuttaa – miksi näin?

Saija Tuupanen perusti osakeyhtiönsä 7 vuotta sitten.

17.03.2024

SaTu Viihde Oy on hieno nimi Suomen tunnetuimman ja arvostetuimman iskelmälaulajan osakeyhtiölle. Nimellä on kaksikin merkitystä. Tietenkin se ”satu”, mutta myös Saijan etu- ja sukunimen alkukirjaimet.

Saijalla keikkaa pukkaa. On pukannut jo vuosia enemmän kuin jaksaa tehdä. Siksi vuonna 2017 perustetun yhtiön liikevaihto ja tulos hämmentävät.

Firman viimeisin tilinpäätös kertoo, että rahaa tuli myynteinä sisään 14 000 euroa ja viivan alle jäi voittoa 8 000 euroa.

Jos summaa firman historiaa neljän vuoden ajalta, firman liikevaihto on ollut yhteensä rapiat 60 000 euroa. Voitollinen se on ollut joka vuosi – yhteensä voittoa on tullut 37 000 euroa.

Vaikka rahaa on tullut vähän, sitä on jäänyt tilille mukavasti. Maksuvalmius on suorastaan huippuluokkaa.  Taseen loppusumma ja oma pääoma huitelevat 50 000 euron paremmalla puolella. Ei siis hätäpäivää.

Mutta miksi ihmeessä Suomen suosituimman artistin osakeyhtiö tekee näin huonoa liikevaihtoa? Vastaus kysymykseen löytyy luonnollisesti siitä, että Saija omistaa myös toiminimen, joka hänellä on ollut jo 17 vuoden ajan, vuodesta 2007. Toiminimen liikevaihto ei ole julkista tietoa.

Se sentään on, mitä siitä jää viivan alle. Se on artistin palkkaa. Vuoden 2022 tietoja ei julkisuudesta Tuupasen kohdalla löydy, mutta vuoden 2021 verotettavat tulot olivat seuravat:  36 611 euroa ja pääomatuloa 732 euroa.  Kyseessä oli paha koronavuosi ja keikat jäässä.

Tavallisesti Tuupasen tasoinen artisti laskuttaa keikasta 6 000 euroa. Siitä toki joutuu maksamaan kaikki kulut, hotellit, orkesterin jäsenten palkat ja sivukulut, keikkabussit, kaluston ja niin edelleen. Normaalisti artisti tekee yli 100 keikkaa vuodessa.

Lisää luettavaa