Salkkarit-näyttelijä päräyttää Seiskalle: ”En ymmärrä me too -kampanjoita”

Taalasmaan Ulla aka Maija-Liisa Peuhu on antanut syntymäpäivähaastattelun mielipiteillä ryyditettynä.

18.01.2022

Parin päivän päästä 80-vuotias Maija-Liisa Peuhu on seurannut suomalaista näyttelijäelämää aitiopaikalta niin teatterin kuin tv:n tekemisenkin puitteissa.

Vaikka Peuhu on tehnyt suurelle yleisölle ehkä tunnetuimman roolityönsä Salkkareiden Ullana, hän itse ei juurikaan saippuasarjoja katsele, vaan kotona töllötetään ajankohtaisohjelmia ja uutisia. Peuhu arvostaa enemmän teatteriuraansa, joskin ymmärtää että ”kaikkea pitää olla”.

Syntymäpäivähaastattelussaan Seiskassa Peuhu pamauttaa sanoa, ettei ymmärrä esimerkiksi me too -liikehdintää.

Hän on viihtynyt kaikissa työpaikoissaan, eikä mitään traumaattista ole koskaan tapahtunut.

– Tai sitten minulla on korvien välissä jotain vikaa. (…) En ymmärrä sellaisia me too -kampanjoita ollenkaan. Jos joku on käynyt joskus lääppimässä, olen sanonut heti, että hei hei – tai sitten ottanut sen huumorilla. Minulle ei ole tapahtunut mitään traumaattista.

Seiskassa Peuhu kertoo, ettei aio sen kummemmin juhlia kasikymppisiään, mutta luulee, ettei työpaikalla hänen tahtoaan paljon sen suhteen kuunnella. Hän sanoo, että isot pirskeet pidetään sitten kun hän täyttää 90.

Ikäkriisiä nainen ei Seiskan mukaan koe. Hän on lapsenmielinen, eikä tuijota numeroihin, mutta ainut ikävä puoli on se, että vaikka sydän kävisi rippikoulua, kremppoja ilmenee.

Lisää luettavaa