Salkkarit tekee suomalaista televisiohistoriaa – wau!

Salatut elämät still going strong.

19.05.2021

Salkkarit on pyörinyt ruuduissa ikiajat.

Mutta tiesitkö, että sarjasta esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 4.6. peräti 4000. jakso.  Nyt tiedät. Salkkarit on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut tv-sarja.

Jos jaksoja katsoisi työkseen, kahdeksan tunnin työpäiviä kaikkien jaksojen katseluun kuluisi 187 kappaletta, eli puoli vuotta, ilman vapaapäiviä.

Jos jaksot pystyisi katsomaan putkeen 24 tuntia vuorokaudessa, pääsisi ensimmäisestä jaksosta 4000:een vain 58 päivässä. Eli kahdessa kuukaudessa.

Salkkareita on tehty vuodesta 1999. Homma on melkoista tehdastyötä, sillä ohjelmaa käsikirjoittaa noin 20 kirjoittajaa. Käsikirjoittajat on jaettu storyteamiin, dialogikirjoittajiin sekä editoreihin. Kuusihenkinen storyteam kehittelee suuret tarinalinjat puolen vuoden jaksoissa. Seuraavaksi työ siirtyy dialogikäsikirjoittajille, jotka luovat sarjassa käytävän keskustelun sekä toiminnat, joita kohtauksissa tapahtuu. Lopuksi käsikirjoitukset siirtyvät editoreille, jotka viimeistelevät sisällön ennen kuin käsikirjoitus luovutetaan ohjaajalle, näyttelijöille ja muulle työryhmälle.

 

Lisää luettavaa