Sisä-Suomen poliisi kertoi: Näillä paikkakunnilla eniten eläinkolareita

Poliisi kertoi ja ohjeisti.

10.09.2022

Sisä-Suomen poliisi on paljastanut missä sen toimialueen kunnista tapahtuu eniten eläinkolareita.

Tarkasteltaessa poliisin tehtävämääriä on huomattavissa, että eläinkolareita ilmoitetaan poliisille toisissa kunnissa huomattavasti enemmän kuin toisissa.

Vuonna 2021 poliisin tietoon tulleista eläinkolareista 98 sattui Jyväskylässä, 126 Akaassa, 139 Tampereella, 164 Nokialla, 169 Urjalassa ja 283 Sastamalassa.

Näillä kuudella paikkakunnilla eläinkolareita ilmoitettiin kaikista eniten. Pienemmissä kunnissa tietoon tulleiden kolareiden määrä on parhaimmillaan ollut jopa alle kymmenen. Eroihin eri kuntien ja kaupunkien välillä vaikuttaa oleellisesti myös alueen koko ja liikenteen määrä.

Poliisi kertoo miten eläinkolareita voi yrittää välttää.

-Ensinnäkin, vähennä ajonopeutta hirvialueella tai huomatessasi metsästäjiä. Tarkkaile teiden reunustoja ja käytä kaukovaloja aina, kun se on mahdollista. Muista myös, että hirvivaara -liikennemerkki on sijoitettu paikkoihin, joissa eläinten tiedetään ylittävän tie useasti, poliisi muistuttaa.

-Jos eläin juoksee tielle, yritä kiertää eläin sen tulosuunnan puolelta. Varaudu kuitenkin siihen, että yhtä eläintä voi seurata toinen eläin. Tarkkaile myös alueita, joilla hirviaita alkaa tai päättyy.

Lisää luettavaa