Valepoliisit iskeneet Pohjanmaalla – oikea rikoskomisario antaa nyt hyvän kikan

Valepoliisit anastavat virkavaltaa.

12.09.2022

Pohjanmaan poliisin tietoon on viime aikoina tullut tapauksia, joissa poliisiksi tekeytynyt henkilö on pyytänyt vanhusten verkkopankkitunnuksia.

Huijaukset ovat tapahtuneet puhelimitse ja suorilla yhteydenotoilla. Valepoliisit ovat esimerkiksi kertoneet keksitystä rikosuhasta, jossa pankkitilillä oleva varallisuus on vaarassa. Tätä varten valepoliisi vaatii kovalla kiireellä verkkopankkitunnuksia, niihin liittyviä tunnuslukuja tai pankki- ja maksukorttien tietoja.

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai avainlukulistan tunnuksia keneltäkään.

-Pyydämme ikäihmisten läheisiä keskustelemaan aiheesta ja muistuttamaan siitä, että pankkikortin tietoja ei tule jakaa kenellekään. Lisäksi pankki- ja luottokortti tietoihin olisi hyvä asettaa turvarajat ostoille ja käteisnostoille. Turvarajat suojaavat kortteja väärinkäytön varalta, rikoskomisario Kati-Susanna Lukkarinen Pohjanmaan poliisista toteaa.

Hän antaa neuvon:

-Jos poliisiksi esittäytyvä henkilö pyytää sinulta verkkopankkitunnuksia, kysy hänen nimeään, puhelinnumeroa ja missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten tuon poliisilaitoksen keskukseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle henkilölle. Mikäli et saa soittajalta näitä tietoja, katkaise puhelu ja ilmoita valepoliisista hätäkeskukseen soittamalla numeroon 112. Jos epäilet tulleesi huijatuksi, ilmoita asiasta välittömästi pankkiin.

Lisää luettavaa