Verottaja alkaa ratsata OF-tuottajia – jopa 100 000 euron tienaajia – 70 prosenttia voinut jättää ilmoittamatta!

Tästä uutisesta moni suomalainen tykkää.

22.04.2023

Työmiehen ja -naisen on palkkansa saatava, mutta kruunulle se mikä kruunulle kuuluu.

Pari vuotta riehunut OnlyFans-sisällöntuotantovillitys ei ole jäänyt verottajaltakaan huomamatta. Lehdissä kerrotut tarinat jopa 100 000 euron vuositienesteistä on pistetty tarkasti mieleen.

Nyt verohallinto kertoo aloittavansa tarkastusohjelman, jossa se perkaa netin sisällöntuottajien veroasioita – toisin sanoen, onko tulot ilmoitettu verottajalle. Ellei ole, siitä seuraa jäännösveroja, veronkorotuksia ja tarvittaessa jopa verorikossyytteitä.

Verottaja on saanut pyytäessään tietoja eri alustoilta Suomeen maksetuista tuotoista ja nyt se vertaa niitä sisällöntuottajien ilmoittamiin summiin.

Ainoastaan OF-tuottajat eivät ole tarkastelun alla. Moni on tehnyt Airbnb-välitysbisnestä asunnollaan, ja siitäkin pitää maksaa asianmukaisesti verot.

Verohallinnon riskivastaava Kari Torssonen arvioi verottajan tiedotteessa, että tällä hetkellä suuresta osasta verkkoalustojen kautta saaduista tuloista ei makseta veroja.

– Tietojemme mukaan esimerkiksi OnlyFans-alustan kautta vuonna 2021 tuloja saaneista peräti 70 prosenttia jätti saadut tulot ilmoittamatta. Siksi valvomme nyt erityisen tarkasti alustojen kautta saatuja tuloja, Torssonen sanoo.

 

 

Lisää luettavaa