Huippusuosittu suomalaisbloggari väittää saaneensa potkut tekaistujen väitteiden takia: ”Kertoivat räikeitä valheita, en kuuntele paskaa”

Melkoista toimintaa.

09.11.2018

Suomalaisblogisti Salla väittää saaneensa laittomat potkut erään porilaisyrityksen toimesta.

Salla-niminen bloggaaja kertoo, että sai töitä porilaisfirmasta. Kun kaksi kuukautta oli tulossa täyteen firma kuitenkin antoi potkut asiaa sen kummemmin selittelemättä. Kuin sattumalta firma olisi joutunut maksamaan 20 prosenttia lisää palkkaa juuri sen jälkeen, kun kaksi kuukautta oli firmassa tullut täyteen.

Salla halusi saada syyn potkuilleen, mutta aluksi firma ei niin halunnut tehdä. Lopulta firma kuitenkin kertoi parikin syytä, joista kumpikaan ei ollut Sallan mielestä totta.

”Syyksi irtisanomiselleni kerrottiin esimerkiksi tilanne, jossa olin lähtenyt 4 minuuttia ennen työvuoroni loppumista varastolle (heidän mielestään pois työpaikalta) – vieläpä työkavereiden lähettämänä. Lähdin varastolle 4 minuuttia ennen vuoroni päättymistä, sillä esimieheni pyysi soittamaan työasioiden tiimoilta. Varastolla aloitin puhelun ja lopetin vasta kotimatkalla. Tein siis ylitöitä”, Salla kertoo ja jatkaa:

”Kysyin meilitse sekä henkilöstöpäälliköltä että yrityksen perustajalta, millä perusteella he kokevat esimiehen kanssa käydyn keskustelun olevan mitään muuta kuin työaikaa – kumpikaan ei vastannut. Asianajajani teki (firmalle) sovinnollisen ehdotelman, jossa oli mukana screenshotteja puhelutiedoista ja esimieheni kirjallisia palautteita. Pyysimme vastausta tiettyyn päivämäärään mennessä. Vastaus tuli myöhässä ja siitä ilmeni, ettei sovintoehdotelmaamme oltu kovin tarkkaan edes luettu. Niinpä koimme yhdessä asianajajani kanssa, että parasta kenties viedä asia suoraan käräjille, sillä vastapuoli ei ole halukas keskustelemaan aiheesta.”

Melkoisen törkeältä kuulostaa!

Salla myös jatkaa tekstiään tärkeää asiaa painottaen:

”Päättyipä tämä juttu lopulta miten tahansa, aion jatkossakin jatkaa take no shit -linjalla. Tämän kanssa painiminen on vaatinut todella paljon aikaa ja rahaa (huomattavasti enemmän kuin sain koko puljusta yhteensä), mutta olen päättänyt tehdä tämän itseni ja jatkuvasti kasvavan nuorisotyöttömyyden vuoksi. Vähintään kerran päivässä saa lukea uutisista nuorison pätkätöistä, nollatuntisopimuksista, työttömyydestä, ketjuttamisesta, kierrättämisestä, määräaikaisuuksista ja viimeisimpänä uudesta irtisanomislakiehdotuksesta. Yritys, joka pelailee pelejään ihmishenkilöillä, ei yksinkertaisesti toimi oikein. Mutta näin voi kuitenkin helposti tehdä, sillä kukapa olisi niin hullu, että menisi irtisanomisensa kanssa käräjille saakka – se kun maksaa vähintään kymmenen kertaa enemmän kuin yrityksestä saatava kuukausipalkka. Muistakaa äänestää jaloillanne, seisoa omien oikeuksienne takana ja vaatia oikeudenmukaisuutta. Maailma on epäreilu, mutta jos ikinä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, niin tehkää se ja auttakaa heitä, jotka epäreiluutta osakseen saavat.”

Koko tapahtumaketjun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa