Mies tupakoi asunnossaan: Vaasan hovioikeudesta iso lasku: 50 000 euron korvaukset

Aika kallista.

Vaasan hovioikeus on ottanut kantaa tupakointivahinkoihin. Tapauksessa vuokralainen määrättiin korvaamaan 50 000 euroa asunnon tuhoutumisesta.

Jos tupakointia ei ole kielletty huoneistossa, vuokranantajan voidaan katsoa hyväksyneen siitä aiheutuvan tavanomaisen kulumisen, kertoo Suomen Vuokranantajat.

Tuore oikeustapaus Vaasan hovioikeudesta kuitenkin asettaa rajat tupakoinnin aiheuttamalle tavanomaiselle kulumiselle. Hovioikeuden ratkaisussa todetaan, että huoneiston ei voitu odottaa tulevan näin poikkeuksellisen huonoon kuntoon tupakoinnin seurauksena edes yli kymmenen vuotta kestäneen vuokrasuhteen aikana.

Vaasan tapauksessa normaali pintaremontti ei ollut riittänyt, vaan huoneiston saattaminen takaisin asuttavaan kuntoon oli edellyttänyt isoa remonttia. Hajun ja värjäytymien vuoksi asunnon pinnat, kalusto ja laitteet oli jouduttu kokonaan uusimaan. Haju oli ollut niin pinttynyttä, että jopa lattian muovimatto oli täytynyt poistaa ja sen alapuolista betonilattiaa jyrsiä. Remontti oli maksanut kaiken kaikkiaan lähes 50 000 euroa.

Aiheet: