Suoraan puhumisen mestari Diili-Sointu: ”Kaikki kritiikki ei ole naisvihaa”

Diili-voittajana tunnetuksi tullut, pian kirjailijaksi leivotava Sointu Borg on puhunut viisaita – taas kerran.

26.08.2022

Pääministeri Sanna Marinia on arvosteltu viimeaikaisten kohujen vuoksi. Moni on leimannut arvostelun myös naisvihaksi. Sointu toteaa heti alkuun, että hänen puheensa eivät kumpua tämänetkisistä mediamyrskyistä.

Kaikki naisiin kohdistuva kritiikki ei ole naisvihaa, Sointu toteaa.

-Onko misogynia totista totta? Totta helvetissä on. Kohtaanko itsekin viikottain naisvihaa? Ehdottomasti. Onko meissä kaikissa sisäistettyä naisvihaa? Kyllä. Seksuaaliset kaksoisstandardit kukoistavat ja tietyissä asioissa naiset ristiinnaulitaan kaksilahkeisia herkemmin, no doubt about it. En kuitenkaan pidä siitä, kun piiloudumme meille sopivalla hetkellä naisviha-termin taakse. Moni nostaa kyseisen kortin pöytään täysin epärationaalisin perustein, mitä kummallisimmissa asiayhteyksissä. Käyttää sitä jopa puhtaana aseena, hiljentääkseen vastapuolen, Soitu paukuttaa.

Hän toteaa, ettei ”naisvihaa” voida käyttää ”vapaudun vankilasta” -korttina niissä hetkissä, joissa nainen jää  väittelytilanteissa alakynteen, hän on ihmisten kanssa eri mieltä tai kun hän ei halua vastaanottaa minkäänasteista kritiikkiä.

-Se, että naisia pitäisi kohdella silkkihansikkain, ei aja tasa-arvoa millään tavalla eteenpäin.

 

Lisää luettavaa