Tätä et tiennyt Fazerin Da-Capo -suklaasta!

Joulusuklaita myydään jo kilvan.

29.09.2023

Konvehtirohmut ovat jo vauhdissa, sillä tavaratalot ovat käynnistäneet joulusuklaiden myynnin. Toimittajan hyppysiin tarttui legendaarinen Fazerin Klassikot -rasia, jossa oli paitsi Fazun pitkäaikaisia suosikkisuklaita koottuna yksiin kansiin myös jännää knoppitietoa vuosilukujen valossa.

Klassikot-suklaakonvehtirasia sisältää 32 suklaakonvehtia, yhteensä 8 eri makua. Kannen alta löytyvät: Pätkis, Tofferina, Julia, Da-Capo, Vihreitä Kuulia, Suklaatryffeli, Omar sekä Susu.

Olisitko tienyt, että Pätkistä on tehty jo vuodesta 1978 eli 45 vuotta? Tofferina tuli markkinoille 1984, Julia-konvehdit jo vuonna 1955 – eli pian 70 vuotta sitten! Vihreät kuulat taas tulivat kauppaan vielä varhemmin: vuonna 1929. Suklaatryffeliä on tehty jo vuodesta 1909.

Da-Capo syntyi vuonna 1916 ja se oli Fazun eka suklaapatukka. Siinä on tujaus rommia. Siitä kerrotaankin faktana, että jos hönkäiset promillemittariin suoraan sitä haukattuasi, mittari värähtää peräti 0,8 promilleen. Voit lukea poliisin suorittaman testin täältä.

Kuvat: Fazer

Lisää luettavaa