Voiko tämä olla Suomi 2022 – Puhelimet eivät toimineet 9 päivään satakuntalaisessa kylässä!

DNA:n mastosta hajosi jotain ukkosen vuoksi.

26.08.2022

Voiko tämä olla Suomi 2022. Että puhelinyhteydet ovat poikki yli viikon.

Voi.

Haastattelemamme Reijo (nimi muutettu) on 48-vuotias mies satakuntalaisesta Siikaisten Sammin kylästä. Siellä sijaitsee Lavasjärven rannalla hulppea masto, jota hallinnoi DNA.

Reijo kertoo Comolle:

-Meiltä pasahti yhteydet poikki keskiviikkona 17. päivä. Tänään 26.8. on ilon päivä, sillä huomasin niiden vihdoin toimivan.

Reijolla on Elisan liittymä.

-Soitin toki Elisaan kun ei puhelut eikä netti toiminut. Siellä pahoiteltiin ja tunnistettiin ongelma. Mutta sille ei voitu kuulemma tehdä mitään, koska Elisa oli DNA:n mastossa vain vuokralla. Näitä mastojahan on haja-asutusalueella siten, että niissä sijaitsee useampia operaattoreita, Reijo kertoo.

-Elisasta sanottiin suoraan, että he eivät pääse ”konetilaan” tai jotain muuta. Että pallo on DNA:lla. Soitettiin kylän miesten kanssa myös DNA:lle, jossa oltiin myös kovin ystävällisiä. Siellä myönnettiin asia. Ukkonen oli hajottanut jotain. Korjaaminen vain ei jostain syystä edistynyt. Ja näin kauan meni että saatiin homma toimimaan.

Reijo ihmettelee, että herran vuonna 2022 voi missään mikään masto olla pimeänä yli viikon.

-Ei se mene jakeluun. Ihminen on käynyt kuussa, mutta yhteydet eivät toimi.

Reijolla on yritystoimintaa. Hän joutui lähtemään soittamaan kymmenen kilometrin päähän työpuheluitaan joka päivä. Naapurilla oli myös toinen liittymä, Telian. Se toimi. Hän saattoi soittaa sitä kautta Wi-Fi-puheluita, vaikka hänelläkin oli kapulassaan Elisan liittymä.

Aika moni kyläläinen miettii korvausten hakemista.

-Ei vaan tiedetä että mistä pitäisi hakea. DNA:ltako vai Elisalta, jonka asiakkaita olemme.

Lisää luettavaa