Yh-äidin someilmoituksesta jäätävä rähinä: ”Tervettä?”

Sinkkuäiti etsi 12-vuotiaalle lapselleen hoitajaa netistä, ja polkaisi melkoiseen arvostelumiinaan.

21.02.2018

Aivan ensinnäkin, ilmoitus oli julkaistu – niin surkuhupaisaa kuin se olikin – eläinten hoitoon keskittyvässä ryhmässä. Siellä sinkkumamma kirjoitti:

Hei, olisin lähdössä matkalle ja tarvitsisin hoitajaa kotiini asumaan 12v poikani seuraksi. Hän käy isällään joka toinen viikonloppu eli silloin ei tarvitse olla meillä. Hiihtoloman jälkeen tarve, ja siitä 3 viikkoa. Jos löytyisi innokkaita auttamaan, niin laitapa yv. Kiitos!

Ilmoitus aiheuttikin välittömästi ihmettelyn tulvan, että onko tosiaan kyse koiran hoitopaikasta. Äiti korjasi, että ei, vaan lapsesta. Pojasta.

Sitten iskivät tuomion pasuunat. Nainen hukkui arvosteluun – ehkä aiheestakin. Ryhmäpostaus suorastaan imaistiin Feissarimokat-sivustolle.

-Miksi Tanjan mies ei hoida lastaan reissun aikana. Ja pakko olettaa, että Tanja lähtee työreissulle, koska millekään lomamatkalle en lämpene, jos on lapsi lähes yksin hoidettavana. Suosittelisin kysymään mll:lta, tosin silloin pitää maksaa ihan oikeeta palkkaa, pasmensi eräs.

-Itse en kyllä mitenkään uskaltaisi jättää lastani ventovieraan kanssa omaan kämppään kolmeksi viikoksi, totesi viisaasti muuan.

-Siis toi äiti tilaa vieraan ihmisen lapsen unikaveriksi kolmeksi viikoksi?! Tervettä.

Ja saatiinhan tästä lopulta mies-nainen -vääntö ja isä-äiti -tappelukin:

-Todennäköisempää on se että nainen ei katkeruuttaan halua antaa lapsen olla isällään, kynsin hampain vie sen joka toinen vkl sinne lastenvalvojan päätöksellä.

Ja puolustajiakin löytyi:

-Miksi kaikki haukkuvat Tanjan maanrakoon? Onhan tuo ryhmävalinta toki vähän outo, mutta muutenhan ilmoitus on ihan asiallinen. Kaikilla ei ole niitä turvaverkkoja, että olisi aina mahdollisuus tuttuun hoitajaan sormia napsauttamalla. Jos kyseinen 12-vuotias tulee hyvin juttuun ihmisten kanssa, niin varmasti hyvin pärjää kolme viikkoa hoitajan kanssa. Tanjakaan tuskin ottaa kotiinsa ensimmäistä katuojasta vetäistyä pummia, vaan voihan hänellä olla tarkoituksena jopa haastatella ehdokkaita, luotettavan löytämiseksi. Itse olin 12-vuotiaana jo viikonloppuja yksin kotona, enkä todellakaan ollut edes kypsimmästä ja vastuullisimmasta päästä. Mikä tässä siis on se ongelma?

Lisää luettavaa