Tämä ravintolanpitäjä kettuilee vegaaneille ja keliaakikoille minkä ehtii – nyt kerromme sinulle miksi

07.09.2016

Dublinissa sijaitseva The White Moose Cafe on noussut nopeasti internet-sensaatioksi.

Kaikki sai alkunsa vuosi sitten ravintolaan saapuneen vegaanin takia. Vegaaniruokavaliolla elävä asiakas ei ollut tyytyväinen saatavilla olleisiin vaihtoehtoihin. Ravintolan omistaja Paul Stenson kirjoitti ravintolan Facebook-sivuille kirjoituksen, jossa haukkui vegaanit täysin lyttyyn. Hän myös kertoi ampuvansa jokaisen vegaanin, joka hänen ravintolaansa astuu sisään.

Homma lähti vähemmän yllättäen täysin käsistä, ja Stensonille lähetettiin kymmeniä tappouhkauksia ja hänen ravintolansa haukuttiin kaikkialla netissä lyttyyn vegaanien toimesta. Tästä Stenson sai vain lisää vetää myllyynsä. Hän muun maussa kertoi, että oli väärin uhata ampua kaikki vegaanit, jotka hänen ravintolaansa yrittävät – jatkossa hän ainoastaan myrkyttää heidät.

Stensonin tyyli puri, ja paikasta tuli huippusuosittu. Viimeisin kohu tuli viime viikonloppuna, kun ravintolaan tuli henkilö, joka halusi gluteenitonta ruokaa, sillä hän kertoi olevansa sille yliherkkä. Asiakas ei kuitenkaan tiennyt, mitä keliakia tarkoittaa (lainaus Wikipediasta: ”Keliakia on elinikäinen autoimmuunisairaus, jossa rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolla tulehdusreaktion ja vaurioittaa suolinukkaa”), ja Stenson pitääkin nykyisin räjähdysmäisesti kasvanutta gluteenipelkoa turhana hössötyksenä.

Stenson kertoi asiasta omaan kärkevään tapaansa Facebok-sivuillaan. Hän myös kertoi, että jatkossa jokaisen gluteenittoman ruuan perään haikailevan pitää näyttää virallinen lääkärintodistus gluteeniyliherkkyydestä.

Homma räjähti täysin käsiin, ja jälleen kerran Stensonia syytettiin siitä, että hän pottuilee asiakkailleen. Tyyli kuitenkin toimii, sillä ravintola sai kohun keskellä yli 25 000 uutta tykkääjää Facebookissa viikonlopun jälkeen. Stenson myös kertoi, että pöytävaraukset ravintolaan kasvoivat peräti 57 prosenttia.

Tätä ennen hän suututti muun muassa uskovaiset laittamalla Facebook-sivuille kuvan, jossa Jeesus roikkuu ristillä ja kertoo, miten aikoo nousta kuolleista vain siksi, että pääsisi White Moose Cafeeseen syömään.

Kahvilan kotisivuille kaiken pahan alkulähteeseen pääset tästä.

Lisää luettavaa