Pelit

Viikon 37/2016 pelitärpit

Viikko 37/2016 oli uusien pelijulkaisujen suhteen varsin mainio. Urheilupeleistä vuosipäivityksensä saivat NHL 17 ja NBA2K17, joista ainakin ensiksi mainittu hypännee myyntitilastojen kärkituntumaan.

Mafiaimperiumia kaatamassa – Katsauksessa Mafia III

Vuosikymmenen alussa ilmestynyt Mafia II haali keskinkertaisesta menestyksestä huolimatta vankan fanikunnan. Autenttinen 1940-luvun mafiatunnelma loi oivat puitteet varsin pätevälle avoimen maailman seikkailulle. Nyt sarjan peräsimeen on pestattu uusi kehittäjätiimi Hangar 13. Myös tapahtumavuosi loikkaa samaan syssyyn peräti toistakymmentä vuotta eteenpäin.

Ennakohaistelussa South Park: The Fractured But Whole

Pari vuotta sitten ilmestynyt South Park: The Stick of Truth oli lähestulkoon täydellinen peli kulttisarjan ystäville. Odotukset Ubisoftin tuottamalle jatko-osalle The Fractured But Whole ovatkin korkealla, eikä vähiten siksi, että sarjan luojat Trey Parker ja Matt Stone vastaavat jälleen suurelta osin pelin tarinasta. Edeltäjänsä tapaan uutukainen on yhdistelmä seikkailupeliä sekä vuoropohjaisella taistelulla varusteltua japsiropea sovitettuna South Parkin kaikesta pilkkaa tekevään muottiin. Teos oli esillä Gamescom-messuilla lyhyen, pelin alkuvaiheet käsittävän pelidemon muodossa.

Viikon 36/2016 pelitärpit

Viikolla 36/2016 ilmaantui PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle The Legend of Zelda -klooniksikin kutsuttu Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas. Alun perin jo vuonna 2013 iOS-alustalle ja myöhemmin myös PC:lle ja Macille julkaistu peli on suomalaista käsialaa.

Rautaa rajalle – Ennakossa Destiny: Rise of Iron

Bungien avaruusräiskintä Destiny aloittaa kolmannen vuotensa uuden lisäosa Rise of Ironin myötä. Siinä missä viime syksynä ilmestynyt The Taken King oli massiivinen ja ison osan pelistä uusiksi laittanut laajennus, Rise of Iron edustaa sisältönsä puolesta perinteisempää lisäosaa. Bungie esitteli uutuuttaan elokuun Gamescom-messuilla, jossa päästiin sekä pelaamaan uutta sisältöä että jututtamaan pelin tekijöitä.

Päästä mielikuvitus valloilleen – Ennakossa LEGO Worlds

LEGO-lisenssi on lohjennut viime vuosien aikana mitä erilaisimpiin peliprojekteihin: palikoituneeseen käsittelyyn ovat joutuneet niin Batman, Indiana Jones, Star Wars kuin Harry Potterkin. Nyt rakentelukonsepti vapautetaan avoimeen maailmaan varsinaisen luomisprojektin jäädessä täysin pelaajien kontolle.

Ennakossa NHL 17

On taas se aika vuodesta, kun EA Sportsin urheilupelien kausipäivitykset ilmestyvät markkinoille. Jääkiekkopeli NHL 17 satsaa tällä kaudella erityisesti niin fanien suosimiin kuin uusiinkin pelimuotoihin. Pelintekijät esittelivät 15.9. ilmestyvää tuotostaan EA Mobilen Helsingin studiolla, minkä lisäksi tilaisuudessa oli mahdollisuus ottaa myös tuntumaa itse peliin.

Viikon 35/2016 pelitärpit

Viikko 35/2016 oli uutuuspelien suhteen varsin mielenkiintoinen. Kattauksesta kannattaa tarkistaa ainakin PlayStation 4:lle, Vitalle ja PC:lle ilmestynyt God Eater 2: Rage Burst. Ja mikäli The Witcher 3: Wild Hunt on jäänyt tähän mennessä jostain syystä väliin, on siitä tarjolla nyt Game Of The Year Edition.